Skip links

Contactinformatie

Designvoorkeuren

Wat is het verschil tussen een statische en dynamische website?

Een statische website is eerder informatief en “permanent” van inhoud, m.a.w. verandert het zelden of nooit. Alhoewel het soms wel eens een contactformulier kan bevatten, zijn de mogelijkheden voor andere toepassingen en/of integraties (zoals reservatieformulieren, productfilters, etc.) vrij beperkt. Hierdoor zijn de kosten van statische websites dus ook wat lager. Men raadt dit type van website aan als de klant (dus jijzelf) geen wijzigingen/toevoegingen dient uit te voeren op regelmatige basis, er weinig tot geen bezoekersinteractie vereist is en de website slechts informatief is.

Een dynamische website is veranderlijk en vergt hierdoor meer aandacht aan user interface (UI) en user experience (UX). Aangezien deze websites veelal meerdere gebruikersinteracties vergen, zowel van de klant als van de bezoekers, dient men het te voorzien van de nodige performantie en back-ups. Dit zorgt ervoor dat de kosten wat hoger ligger bij dynamische websites. Men raadt dit type van website aan als de klant (dus jijzelf) op regelmatige basis dingen (zoals foto’s, producten, reacties, etc.) wenst toe te voegen of wijzigen, het “complexere” toepassingen kan bevatten en er vaker back-ups dienen genomen te worden.

Wat is het verschil tussen een onepager en multi-page website?

Een onepager website bestaat slechts uit een webpagina, maar dan opgedeeld in meerdere secties. Ook al kan het wel eens lijken alsof er meerdere pagina’s aanwezig zijn (d.m.v. menu’s), navigeert men simpelweg door geautomatiseerde scrolls naar deze secties. Deze vorm van websites zorgen voor voordelen zoals betere (laad)prestaties en minder kosten, maar dan met de nadelen zoals beperking aan inhoud en moeilijk behoud van overzicht.

Een multi-page website bevat, zoals de naam het ook zegt, meerdere webpagina’s. Men kan navigeren tussen de pagina’s via menu’s, knoppen of andere soorten verwijzingen. Dit geeft ons de mogelijkheid om gemakkelijker overzicht te bewaren en pagina’s meer te vullen naar wens. Het nadeel is wel dat elke pagina serveropslag, (laad)performantie en uiteraard ook inhoud vereist. Meer informatie over copywriting vind je hieronder terug.

Wat is copywriting?

Copywriting is het proces waarbij de web designer (dus wijzelf) de opdracht krijgen om de inhoud van een (of meerdere) webpagina(‘s) te genereren. Dit doen wij uiteraard in overleg met de klant (dus jijzelf) en bespreken we de context dan ook op voorhand. Wij houden bij dit proces rekening met gebruiksrechten van teksten en afbeeldingen en nemen dit in eigen bezit. Aangezien men hierdoor is genoodzaakt om zelf teksten uit te schrijven en afbeeldingen te voorzien, kunnen de kostprijzen vaak hoger oplopen.

Wat is SEO?

SEO staat voor ‘Search Engine Optimalization’, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat verscheidene zoekmachines, zoals Google, Bing, Yahoo, etc., je website beter gaan herkennen (verkennen) en dus hierdoor hogerop komen te staan bij o.a. zoekopdrachten. Ook worden thumbnails, teksten, URL’s, etc. hierop verbeterd en kan het wel eens handig zijn wanneer men de website gaat op social media. SEO is trouwens ook vereist wanneer men samenwerkt met een digitaal marketingbureau. Zo kunnen zij dan hun marketing verder uitbreiden op het wereldwijde web.

Benieuwd naar de volgende stappen?

Check hier het web design-proces. Voor bijkomende vragen of opmerkingen mag je ons uiteraard altijd contacteren via de onderstaande gegevens.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw webervaring te verbeteren.
Ontdek
Sleep